Melegatti Pandoro Limoncello Dicapri - tradycyjna włoska babka (750 g)
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Melegatti Pandoro Limoncello Dicapri - tradycyjna włoska babka
(750 g)
Ta rozkosz zrodziła się ze spotkania dwóch typowo włoskich produktów:
Pandoro z Werony i Limoncello z Capri, otrzymanego wyłącznie z naparu skórki włoskich cytryn w alkoholu.
Babka wypełniona pysznym kremem "Limoncello" i ozdobione cukrem pudrem.
Jego zapach doda świętą nutę cytrusów.
SKŁADNIKI: mąka PSZENNA, świeżeJAJA, krem Limoncello Capri 15% (cukier, syrop glukozowy, woda, dekstroza, żółtko JAJA, likier Limoncello Capri 5%, odtłuszczone MLEKO w proszku, MASŁO, aromaty, śmietanka w proszku, zagęszczacz: pektyna, substancja konserwująca: sorbinian potasu), cukier, MASŁO, drożdże naturalne 4,5% (mąka PSZENNA, woda, drożdże), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, syrop glukozowo-fruktozowy, odtłuszczone MLEKO w proszku, sól, MASŁO kakaowe, aromaty.
Dekoracja: 2,6% cukru o smaku cytrynowym (cukier, skrobia PSZENNA, aromat cytrynowy, barwnik: kurkumina).
Może zawierać śladowe ilości GLUTENU, ORZECHÓW i SOI
WARTOŚCI ODŻYWCZE NA 100 g PRODUKTU: Wartość energetyczna 1579 kJ / 377 kcal
Tłuszcze 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g, Węglowoda 45 g w tym cukry 20 g, Białko 7,5 g, Sól 0,64 g
Najlepiej spożyć przed: 06/2025