La Molisana Spaghetti Nero di Seppia - czarny makaron (500 g)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
ilość szt.
Zyskujesz 65 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

La Molisana Spaghetti Nero di Seppia - czarny makaron

(500 g)

La Molisana jest makaronem wyprodukowanym wyłącznie z włoskiej pszenicy uprawianej w regionach Molise, Apulii, Marche, Lazio i Abruzji, obszarach naturalnie nadających się do produkcji zbóż, dzięki szczególnie korzystnemu klimatowi. Z wyselekcjonowanych nasion powstaje najwyższej jakości wysokobiałkowa pszenica durum, o wyjątkowej wytrzymałości i elastyczności. Tak powstają makarony o jakości premium.

Tym, co charakteryzuje makarony Molisana i czyni je wyjątkowymi, jest łuskanie pszenicy durum tradycyjną metodą kamienną, która zgodnie z najwyższymi normami bezpieczeństwa żywności, z dbałością i szacunkiem oczyszcza ziarno w celu uzyskania makaronu o absolutnie naturalnym smaku.

Spaghetti z tuszem mątwy wykonane są bez konserwantów i barwników, wyłącznie z surowców najwyższej jakości i oferowane w pięknym, bardzo eleganckim czarnym opakowaniu.

Tradycja głosi, że ta kulinarna specjalność słynąca z czarnego koloru dzięki tuszowi z mątwy, zrodziła się z gospodarności szefa kuchni, który nie chcąc niczego poświęcać z ryby, postanowił wykorzystać również „czarny tusz". Dziś, mimo skromnego pochodzenia, te spaghetti uznawane są za ekskluzywny delikates dla prawdziwych smakoszy.

Wartość odżywcza w 100g: energia: 1484 kJ/350 kcal, tłuszcz: 1,3g (w tym kwasy nasycone 0,4g), węglowodany: 69g (w tym cukry 3,3g), białko: 14g, błonnik: 3,3g, sól: 0,023g.

Najlepiej spożyć przed: 02/05/2025

Kraj pochodzenia: Włochy

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium